MC Stamenanijeodkamena03233

U Medija centru Beograd 14. marta 2023. godine održan je Okrugli sto Mreže za podršku majkama i negovateljicama dece sa smetnjama u razvoju i retkim bolestima - STAMENA NIJE OD KAMENA.

Mreža ima za cilj da doprinese zaštiti majki i negovateljica dece koja zahtevaju specifičnu brigu i negu tokom celog života kroz rad na unapređenju socijalnih politika u ovoj oblasti.

Sve članice Mreže će se zalagati za izmenu različitih dokumenata na lokalnom i nacionalnom nivou koji definišu podršku osobama sa invaliditetom i položaj njihovih majki, roditelja i negovateljica i kreiranje neophodnih i inovativnih usluga socijalne zaštite. Takođe, Mreža će pružati dodatnu podršku ženama da se uključe u život zajednice, ekonomski osnaže, ali i angažuju u političkom životu u sredinama u kojima žive.

Ovom prilikom je upućen poziv organizacijama civilnog društva koje se bave pružanjem podrške deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama da se pridruže Mreži.

Na okruglom stolu su govorile Ana Knežević - predsednica udruženja Evo ruka, Jelena Ružić - predsednica Ženskog udruženja kolubarskog okruga i Gordana Plemić - predsednica udruženja Roditelj.

ProAktivnu mrežu - STAMENA NIJE OD KAMENA realizuje udruženje Evo ruka u partnerstvu sa Ženskim udruženjem kolubarskog okruga, u okviru „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” projekta Vlade Švajcarske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. ACT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Snjiss Intercooperation i Građanske inicijative.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE