UzivancijaKrajMorave KosaninR

Kruševac 03.04.2023. Serijal Kamerom po Srbiji autora Rada Košanina ovog puta prikazuje video priču o ljudima iz kruševačkog kraja koji su u poznim godinama, ali su čvrsto rešili da penzionerske dane ukrase po kojom uživancijom kraj Morave.

" ... Samo Morava zna kako oni vole da uživaju. Tu, u šumarku na desnoj obali opevane nam reke, nadomak sela Makrešane, kad sunce omami sve živo, a riba krene da "radi" u virovima. Skoro svi su penzioneri, većina i ribolovci, u poznim godinama, ali mladi duhom i voljom da se druže i uživaju. Klopa obavezna, sezonske salatice pride, podrazumeva se mešani roštilj, a za veći merak tu je i jagnjence ili prasence na ražnju. Može i jedno pivce za živce, sokovi koliko ti volja, kafa ide automatski. Njihovo druženje je spon" ...

UzivancijaKrajMorave KosaninR1

Samo Morava zna kako oni vole da uživaju. Tu, u šumarku na desnoj obali opevane nam reke, nadomak sela Makrešane, kad sunce omami sve živo, a riba krene da "radi" u virovima.

Skoro svi su penzioneri, većina i ribolovci, u poznim godinama, ali mladi duhom i voljom da se druže i uživaju. Klopa obavezna, sezonske salatice pride, podrazumeva se mešani roštilj, a za veći merak tu je i jagnjence ili prasence na ražnju. Može i jedno pivce za živce, sokovi koliko ti volja, kafa ide automatski. Njihovo druženje je spontano i kad reše, eto ih u kućici moravki očas posla.

Tokom snimanja samo im je mala Petra Jovanović, Goranova unuka iz Beograda, "pokvarila" prosek godina ali i ulepšala viđenje, dok su ostali sve sami asovi života Zemlje Čarapanije - Zoran Radenković Vuk, Goran Markovic, Dragan Pašić, Miodrag Davidović David, Stojan Djordjević Tane, Miroljub Banović Bane, Srboljub Srba Petrović, Miroslav Miki Stojadinović ..."
R.Košanin foto:Kamerom po Srbiji

Zapratite kanal Kamerom po Srbiji, autor Rade Košanin, i uživajte u gledanju zanimljivih ljudi, predela, događaja, putovanja...


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE