AC Davaocikrvi0523

Aleksandrovac 11.05.20233. Povodom 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u Domu kulture „Milosav Buca Mirković“ danas je održana centralna svečanost, na kojoj je istaknuto da su građani Župe među najvećim davaocima krvi u Srbiji, te da su do sada dali više hiljada jedinica najdragocenije tečnosti.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović, generalni sekretar ove organizacije Ljubomir Miladinović, predsednik opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović, predstavnici kulturnog i javnog života Aleksandrovca, kao i veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi.

Obraćajući se prisutnima, sekretar aleksandrovačke organizacije Crvenog krsta Dragan Đurđević istakao je, da je Župa bila i ostala primer humanosti, i da se broj dobrovoljnih davalaca najdragocenije tečnosti u Župi iz godine u godinu povećava.

Predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović rekao je, da je dobrovoljno davalaštvo krvi simbol velikog dobročinstva, te da u tome prednjače građani Župe, koji su sa više hiljada prikupljenih jedinica krvi, među najboljima u Srbiji.

Predsednik opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović izrazio je veliku zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima, koji su tim činom na delu potvrdili svoju humanost, spašavajući mnoge ljudske živote.

U čast obeležavanja ovog jubileja, učenici Osnovne škole „Aca Aleksić“ izveli su bogat kulturno-umetnički program. Nakon toga su podeljene zahvalnice najaktivnijim davaocima za 35-to, 75-to i 100-to davanje krvi.

Na samom kraju svečanosti, predsednik organizacije Crvenog krsta Aleksandrovac dr Ljubiša Pantić uručio je Statue „Lejdi of Aleksandrovac“ predsedniku i generalnom sekretaru Crvenog krsta Srbije.
izvor i foto: Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE