UPZ Cvetuspeha statuete

Udruženje poslovnih žena Srbije je raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji – Cvet uspeha za ženu zmaja. Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti.

UPŽ poziva uspešne preduzetnice da se prijave na konkurs i tako uđu u brojnu i podržavajuću mrežu uspešnih poslovnih žena Srbije.

Priznanje se dodeljuje u tri kategorije: Izvozno orijentisana firma, Uspešan poslovni model, kao i Specijalno priznanje za preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju, naročito u ovom izazovnom vremenu velikih globalnih kriza, od pandemije do aktuelnih ratnih sukoba.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije dr Sanja Popović Pantić ovom prilikom poručuje preduzetnicama - U ovoj, praktično, prvoj godini nakon pandemije koja najviše podseća na one pre COVIDa 19 i kada se čini da se svet vratio u neke regularne tokove, možemo da čestitamo ženskim preduzećima na izdržljivosti jer su podaci istraživanja koje smo sprovodili u kontinuitetu u poslednje tri godine, pokazali da su naša ženska preduzeća uspešno prebrodila ove izazove a uspehom smatramo to što je velika većina opstala. Neka su uspela i da se dodatno razviju, inoviraju poslovne procese ili proizvode, digitaliziju se Ili otvore neke nove tržišne niše. U skladu s tim, ove godine očekujemo prijave ovakvih preduzetnica koje će moći s ponosom da nam poruče sa velike pozornice Madlenianuma da su uprkos svemu uspele.

Šestu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija.

Ove godine, po drugi put na Cvetu uspeha za ženu zmaja, dodeliće se i specijalno priznanje – nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Medal za 2023., u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO). Cilj ovog priznanja je da se poveća vidljivost onih koje su pokazale visoku svest o zaštiti prava intelektualne svojine, i da se što više preduzetnica inspiriše na ovakav korak, jer je broj firmi koje su zaštitile svoje patente izuzetno mali, i u svetu i kod nas.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs

U prethodnih šesnaest godina na ovom događaju promovisano je više od 500 žena, a 161 je dobila priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, dok su četiri svojevremeno proglašene ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva. Do sada je 26 kompanija proglašeno Rodno najsenzitivnijim. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK).

Završna ceremonija, biće održana 30. oktobra 2023. godine u Operi i teatru Madlenianum.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE