Prizren KoSSev0523

Prizren 24.05.2023. Manifestacija „Spasovdanski dani“, održava se danas i sutra u Prizrenu, u organizaciji Doma kulture „Gračanica“ i „Društva prijatelja manastira Sveti Arhanđeli kod Prizrena“, objavio je portal Kossev.info

Događaj će danas otvoriti profesorka dr Valentina Pitulić, sa početkom od 19 časova, u Prizrenskoj bogosloviji.

Program će se nastaviti predstavljanjem knjiga profesorke dr Mitre Reljić, „O pojmu i reči u jeziku književnih stvaralaca“, „Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji“ i „Srpska groblja na Kosovu i Metohiji – uništena spomenička i jezička baština“.

O knjigama će govoriti profesorka dr Isidora Komadina i Živojin Rakočević.

Drugog dana manifestacije, 25. maja, program će početi u crkvi Svetog Spasa u Prizrenu sa početkom od 8 časova, dok je Liturgija i lomljenje kolača zakazana za 10.30 časova u Atrijumu crkve Svetog Spasa.

Manifestacija će se, kako navode iz Doma kulture „Gračanica“, nastaviti otvaranjem izložbe slika „Jesen u Prizrenu“ sa likovne kolonije u Manastiru Svetih Arhanđela kod Prizrena (2022).

Nakon izložbe, održaće se umetnički program, čiji su deo, vokalne solistikinje Vera i Neda Stolić, pesnikinja Jasna Milenović iz Sremske Kamenice i pesnik – Nenad Jero Radenković iz Zvečana.

Pokrovitelji Manifestacije „Spasovdanski dani“ u Prizrenu, organizuje se pod pokroviteljstvom Kancelarije za KiM, uz podršku Crkvene opštine Prizren, i blagoslovom vladike raško-prizrenskog gospodina Teodosija.
izvor i foto:kossev.info


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE