TS poplave120623

Trstenik 12.06.2023. Velike padavine tokom noći napravile su ogromnu štetu u opštini Trstenik - posebno u naseljenim mestima Velika Drenova, Stragari, Medveđa, Mijalovcu, Bogdanju, Donjem Ribniku i Gornjoj Crnišavi.

Voda je prodrla u više stambenih i pomoćnih objekata,oštetila putnu infrastrukturu i potporne zidove. Mehanizacija aktivno radi na popravci puteva a vatrogasci i Srbijavode neumorno pomažu stanovništvu crpeći vodu iz objekata i dvorišta.

Iz Opštine Trstenik mole sve građane koji imaju problema da se obrate predstavnicima mesnih zajednica i štabu za vanredne situacije kako bi u što kraćem roku otklonili štetu.

Inače, na celoj teritoriji opštine Trstenik proglašena je VANREDNA SITUACIJA 10. juna nakon obilnih padavina, a najkritičnije je bilo u Lopašu, Kamenjači, Donjoj i Gornjoj Crnišavi, Donjem Ribniku, Odžacima, Počekovini, Maloj Sugubini, Riljcu, Brezovici i Popini.

Ono što je trenutno najvažnije je da nema žrtava. Brzim angažovanjem mehanizacije sprečena je veća materijalna šteta, i trenutno je sva raspoloživa mehanizacija na terenu kako bi se u najkraćem roku osposobili putevi, kanali i pomoglo stanovništvu.
izvor i foto:trstenik.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE