Ac poplava150623a

Aleksandrovac 16.06.2023. Veoma snažno nevreme, praćeno obilnim padavinama juče popodnevnih časova pogodilo je šire područje aleksandrovačke opštine.

Najteža situacija je u selima Župe, gde je obilna kiša dovela do bujica i do porasta nivoa potoka i njegovog izlivanja, te je došlo na više mesta do plavljenja puteva, putnih jaraka i bunara, a pokrenuta su mnogobrojna klizišta.

Ac poplava150623b

U Aleksandrovcu velike količine vode stvorile su reku koja je tekla ulicama, nosile su sve pred sobom u pojedinim naseljima, a voda je ulazila u podrume, u garaže i kuće.

Zbog velike količine padavina, gradsko Komunalno preduzeće potvrdilo je da je voda za piće u ispravnom stanju, ali mogući su prekidi u vodosnabdevanju u pojedinim naseljenim mestima aleksandrovačke opštine.

Poplavljena područja juče uveče obišli su predsednik opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović, predsednik SO Slavoljub Miljković, kao i pomoćnik predsednika opštine zadužen za rad sa mesnim zajednicama Bojan Kovačević, gde su se uverili o trenutnom stanju na terenu i preduzetim aktivnostima, kako bi se u najkraćem roku osposobili putevi, kanali i pomoglo stanovništvu.

Kiša i dalje pada, i sve nadležne opštinske službe, kao i pripadnici Vatrogasne jedinice i Policijske stanice su na terenu i preduzimaju sve neophodne mere kako bi sprečili veće štete i sanirali postojeće.
izvor I foto: Informativna služba DK Aleksandrovac.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE