Brus pocastVidovdan2023a

Brus 28.06.2023. Danas na Vidovdan u Brusu je odata počast bruskim borcima koji su živote dali u odbrambenom ratu na Kosovu i Metohiji u poslednjoj deceniji 20. veka i koji su kosovski junaci novog doba u bruskom kraju.

Takođe, odata je I počast palim borcima u ostalim odbrambenim ratovima 1990 - 1999. ali I borcima koji su preminuli u periodu 2000-2023. godine.

Brus pocastVidovdan2023b

Počast su odali Andreja Đorđević, Dejan Ivanović i Ranko Majdov aktivni učesnici odbrambenih ratova 1990 - 1999. godine.

Nakon odate počasti prisutni su evocirali uspomene na nekadašnje Udruženje boraca Brusa, i aktivnosti Gorjana Jakovljevića i Lungu Mirća, koji nažalost nisu živi, i borbe za priznavanja prava svim borcima i ratnim veteranima.

Ovo je bilo još jedan trenutak da se pokloni senima palih boraca iz bruskog kraja u odbrambenim ratovima 1990-1999. godine čija imena su upisana ma spomen obeležje u gradskom parku u Brusu: Milenko A. Bučić, Toma C. Simić, Srđan J. Zdravić, Goran M. Raičević, Goran M. Bošković, Goran M. Milosavljević, Zoran I. Marković i da se ponovi poruka da se njihovi životi dati za odbranu Srbije ne smeju zaboraviti.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE