MOD Slovenija0823a

Pripadnici Vojske Srbije, koji su prošle nedelje upućeni u Republiku Sloveniju, svakodnevno su angažovani na realizaciji različitih zadataka kako bi pomogli građanima ove zemlje u otklanjanju posledica katastrofalnih poplava.

Naš kontingent težišno je angažovan na severoistoku zemlje u najteže pogođenim oblastima – Koruškoj i Štajerskoj – gde su, usled poplava i klizišta, prekinute putne komunikacije i otežano snabdevanje stanovništva osnovnim životnim potrepštinama.

Letačke posade helikoptera Mi-17 i H-145M, ojačane pripadnicima specijalnih jedinica Vojske Srbije, realizuju vazdušni transport spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala, provodeći u vazduhu više od osam časova dnevno.

Istovremeno u ugroženim područjima inžinjerijska radna grupa izvodi radove na raščišćavanju i popravci oštećenih puteva i sanaciji mnogobrojnih klizišta, dok pripadnici ABH službe Vojske Srbije realizuju biološku dezinfekciju puteva, zemljišta i objekata, uz upotrebu auto-cisterni i savremenih uređaja za dezinfekciju.

Pripadnici Vojske Srbije tokom angažovanja u humanitarnoj operaciji u Sloveniji nailaze na odličan prijem meštana, koji našim vojnicima iskazuju zahvalnost za pruženu pomoć i požrtvovan rad na stvaranju uslova za normalizaciju života.

Učešćem u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Republici Sloveniji, Vojska Srbije pokazuje spremnost i obučenost da u kratkom roku reaguje radi pružanja pomoći u područjima pogođenim elementarnim nepogodama, ne samo u zemlji već i u regionu. Na taj način, potvrđuje se i opredeljenost Republike Srbije za jačanje regionalnih odnosa i saradnje.
izvor I foto:mod.gov.rs

Više fotografija na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE