Radocelo ILU0822

Tradicionalno kampovanje i narodni sabor, već godinama održava se na planini Radočelo u mestu zvanom Valjuga. Događaj koji iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja ove prelepe planine kao i kampere iz raznih delova Srbije održaće se u periodu od 18. do 20. avgusta 2023. godine, piše ILoveUšće..

Bogatstvo planine i netaknuta priroda pravi su mamac koje za sve one koji žele da uživaju u ovoj važdušnoj banji koja se nalazi na 1643 metara nadmorske visine.

U nedelju po Preobraženju veliki broj ljudi iz okolnih sela, Ušća, Kraljeva, Raške, Ivanjice i drugih mesta dolazi da se odmori, nadiše čistog vazduha, napije čiste lekovite vode i zabavi uz razne sportske aktivnosti. Pored zdrave i lekovite vode na saboru se može popiti i druga pića, i pojesti vruće pečenje - Ko jednom dođe na Radočelo, dolaziće i opet.

Radočelo je planinski venac koji se pruža pravcem severoistok-jugozapad u dužini oko 15 kilometara. Ova planina veoma je bogata kvalitetnom izvorskom vodom, pašnjacima, šumom kao i borovnicama. Najviši vrh je Krivača - Mravinja Glavica koji se nalazi na 1643 metra nadmorske visine. Do Radočela se stiže mnogobrojnim prilazima od kojih su najpoznatiji (samim tim i najkvalitetniji) pravac iz sela Palež i drugi pravac preko Rudna i Bzovika.
izvor i foto: I Love Ušće


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE