LetnjiKamp Kopaonik0823

Više od 60 mališana iz regiona i dijaspore borave u tematskom letnjem kampu „Zdrava dijaspora – Kopaonik 2023“ gde će tokom pet dana boravka, pored sportskih aktivnosti, proći obuku u orjentaciji u prirodi, osnovama karatea, kao i upoznavanju prirodnih, kulturnih i istorijskih znamenitosti Raškog okruga.

Kamp je svečano otvorio ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević u prisustvu predsednika opštine Raška Nemanje Popovića, kao i instruktora i rukovodioca kampa, majora Vladice Vrbničanina.

Tom prilikom Milićević je istakao da je ponosan na to što su deca iz dijaspore i regiona okupljena u ovom kampu i što su došli u Srbiju, bez obzira na to gde žive, pri čemu im je poručio da čuvaju svoj jezik, pismo, tradiciju i kulturu, a da će otadžbina uvek biti uz njih.

Predsednik opštine Raška Nemanja Popović je deci učesnicima kampa tom prilikom poželeo da sa Kopaonika ponesu najlepše utiske i da su uvek dobrodošli u Rašku.

Ministar je čast da otvore kamp prepustio četvorici mališana kojima je učešće u ovom kampu istovremeno i prvi njihov dolazak u Srbiju. Svi oni su obećali da će dolaziti i narednih godina i da nikada neće zaboraviti svoju otadžbinu.

Organizator kampa je Opština Raška, dok obuku vode iskusni instruktori iz udruženja veterana 72. specijalne brigade „Sokolovi“, a troškove organizacije snosi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.
izvor:raska.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE