Huawei 0528NMT

Šenžen, 25.08.2023. - Kompanije Huawei i Ericsson potpisale su dugoročni globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patentnih prava koji pokriva patente neophodne širokom spektru standarda, među kojima su 3GPP, ITU, IEEE i IETF za 3G, 4G i 5G mrežne i bazne tehnologije.

Sporazum pokriva i prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja ovih kompanija, dajući obema stranama globalni pristup patentiranim i standardizovanim tehnologijama.

Alan Fan, direktor sektora za intelektualnu svojinu u kompaniji Huawei, istakao je veliki značaj potpisivanja dugoročnog globalnog sporazuma o unakrsnom licenciranju sa kompanijom Ericsson.

„Ovaj sporazum je rezultat intenzivnih pregovora, koji su osigurali da se interesi nosilaca patenata i onih koji ih implementiraju pošteno ispunjavaju i uvažavaju. Kao ključni doprinosioci razvoju primarnih patenata za mobilnu komunikaciju (SEP), naše kompanije priznaju vrednost intelektualne svojine jedna drugoj, a ovaj sporazum omogućava kvalitetnije patentno okruženje. Takođe, sporazum pokazuje posvećenost obe strane da intelektualna svojina bude istovremeno poštovana i zaštićena“, rekao je Fan.

Tokom proteklih 20 godina, Huawei je pružio ogroman doprinos glavnim IKT standardima, uključujući one za mobilne veze, Wi-Fi mreže i multimedijalne kodeke. Tokom 2022. godine, Huawei je bio na vrhu liste podnosilaca zahteva Evropskom zavodu za patente po broju podnetih prijava, sa 4.505 zvanično prijavljenih patenata.

„Naša posvećenost deljenju vodećih tehnoloških inovacija podstiče zdrav, održiv razvoj industrije i pruža svim potrošačima kvalitetnije i inovativnije proizvode i usluge“, zaključio je Alan Fan.

Kompanija Huawei je nosilac i implementator SEP-a i nastoji da omogući uravnotežen pristup licenciranju svim zainteresovanim partnerima. Potpisivanjem ovog sporazuma ona istovremeno daje i dobija pristup ključnim tehnologijama, navodi se u saopštenju.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE