drRilakSvetolik RIP0923Tužna vest za stanovnike opštine Brus a i šire, kao i za svet medicine - preminuo je doktor Svetolik Rilak u 70-oj godini života.

Doktor Sbetolik M. Rilak bio je prvi internista u Domu zdravlja Brus, gde je proveo čitav radni vek. Rođen je 28. septembra 1953. godine u selu Ribari kod Brusa. Osnovnu školu je završio u Milentiji 1968. godine, a Gimnaziju u Brusu 1972. godine. Medicinski fakultet zaršava u Nišu 1979. godine. Iste godine zapošljava se u Domu zdravlja Brus. Godine 1991. u Beogradu završava specijalizaciju iz interne medicine.
Tokom 1992. godine, u doba ogromne inflacije, obavljao je dužnost direktora u Domu zdravlja Brus.

"I pored svih nedaća i finansijke nemaštine, ovaj kraj je dobio na kvalitetu zdravstvene zaštite, naročito kada je u pitanju dijagnostika i pravovremena i adekvatna trijaža bolesnih".- govorio je tada dr Rilak

Doktor Svetolik Rilak je bio veoma uspešan lekar i internista, a posebno čovek, Sve pacijente je primao sa istom pažnjom i brigom, a mnogima i spasao život svojim intevencijama i dijagnozama. 

Preminuo je 14. septembra 2023. godine, posle kraće i teške bolesti, u 70-oj godini života ostavivši iza sebe suprugu i sinove Žarka i Dejana sa porodicama.

Izjava saučešća je u porodičnoj kući u selu Ribari kod Brusa, a sahrana je u petak 15. septembra 2023. godine u 13:00 časova na groblju u selu Ribari.
izvor:Bruski tragovi - Aranđel C Jeličić


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE