RajkoOdRasine 1023a

Udruženje građana za zaštitu prirode i negovanje Srpskog nasleđa “Rajko od Rasine” i dr Aleksandar Milutinović organizuju Bruski marš 2023, sedmi put zaredom, 14. oktobra u znak sećanja na stradanje nedužnih srpskih civila iz podkopaoničkih sela u oktobru 1942. godine.

BruskiMars2022 017


Bruski marš br. 7 ove godine biće održan 14. oktobra 2023. godine. Okupljanje je u 7:30 na Trgu Nemanjića (gradski park kod Doma kulture).

Kao i uvek dobrodošli su svi ljudi dobre volje koji žele da pođu na put poklonjenja stradalim precima u miru, sabranju i sa svešću i odgovornošću prema sebi i drugima.

Nisu dozvoljena partijska i navijačka obeležja a dobrodšla su ona koja slave Srbstvo i Srbiju svih vekova pa do današnjih dana. Nije dozvoljeno konzumiranje alkohola, nedisciplina prema putu i saputnicima, buka i glasna muzika.

Tradicionalno ovoj manifestaciji prisustvovaće predstavnici Srpske vojske i policije kao i izuzetna ekipa Crvenog krsta iz Brusa

Svi mlađi od 18 godina moraće da donesu napismenu saglasnost jedog od roditelja za učešće u ovoj memorijalnoj šetnji.

Potrebno je poneti vodu, presvlaku za slučaj kiše i prijaviti se na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., instagram stranu reke_srbije ili kod nastavnika fizike u penziji Veroljuba Milutinovića lično ili putem telefona 069 134 38 15.

Jako nam je važno da se prijavite do 10. oktobra i obavestite nas da bismo organizovali povratak iz Krive Reke.

Ajde, mnogaja ljeta, dogodine u Prizrenu.

Bruskimars2020 004

Zašto se organizuje Bruski marš i pohodi Kriva Reka oktobra meseca pogledajte OVDE

O pogromu u Krivoj Reci kopaoničkoj oktobra 1942. pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE