PuteviSrbije kampanja1023a

JP „Putevi Srbije“ nastavlja u kontinuitetu da sprovodi  aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju sprovođenjem dve nove kampanje:

„Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život“

Edukativnom kampanjom „Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život“, JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o o značaju i upotrebi zaustavne trake.

Kampanja se sprovodi kako bi se uticalo na nepropisno ponašanje učesnika u saobraćaju prilikom korišćenja zaustavne trake, a u cilju edukacije korisnika puta o pravilnom korišćenju zaustavne trake i to isključivo za zaustavljanje vozila zbog neispravnosti ili iznenadne nesposobnosti vozača za upravljanje vozilom i ukazati na rizik i posledice nebezbednog zaustavljanja u zaustavnoj traci.

Imajući u vidu veliku zastupljenost saobraćajnih nezgoda u zaustavnoj traci autoputa edukativna kampanja se posebno odnosi na vozače teretnih vozila, vozače autobusa koji primaju putnike, vozače putničkih vozila koji se nepropisno zaustavljaju u zaustavnoj traci radi obavljanja različitih potreba.

PuteviSrbije kampanja1023b

„Ne uništavaj saobraćajni znak - znak znači život“

Edukativnom kampanjom „Ne uništavaj saobraćajni znak - znak znači život“, JP „Putevi Srbije“ želi da ukaže na uticaj oštećene, pokradene saobraćajne signalizacije i opreme na bezbednost u saobraćaju i apeluje na sve one koji uništavaju, kradu ili na drugi način oštećuju saobraćajnu signalizaciju da to ne rade, jer se tako mogu sprečiti saobraćajne nezgode.

Nemogućnost pravovremenog reagovanja i donošenja odluka učesnika u saobraćaju zbog nedostatka ili ispravnosti saobraćajne signalizacije i opreme pre svega je posledica vandalskog ponašanja trećih lica koja može dovesti do saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom.

Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP „Putevi Srbije“ će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.

U tu svrhu pripremljeni su edukativni video i radio spot,  objave za društvene i socijalne mreže, informativni flajeri i posteri.....

Osnovni cilj sprovođenja edukativnih kampanja je podizanje svesti o problemima stradanja u saobraćaju, odnosno skretanje pažnje javnosti na značaj i mogućnosti unapređenja nivoa bezbednosti saobraćaja, kao i smanjenje nivoa stradanja u saobraćaju kroz edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

Budite odgovorni prema sebi i drugima.
JP „PUTEVI SRBIJE"


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE