MDevenport

Šef Delegacije Evropske unije, ambasador Majkl Davenport boraviće u dvodnevnoj poseti Vranju 10. i 11. maja 2016. godine, gde će obići projekte koje finansira Evropska unija i prisustvovati svečanom otvranju X Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije. Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa i programske kampanje „Evropa to si ti“ podržale organizovanje Školske olimpijade koja će okupiti 7.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina.

Prvog dana posete 10. maja, ambasador Davenoport će obići učesnike i volontere školske Olimpijade i prisustvovati košarkaškoj utakmici učenica srednjih škola.

 Šef Delegacije Evropske unije će istog dana posetiti i muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u kojoj se u saradnji sa Romskim kulturnim centrom iz Vranjske Banje, realizuje socijalno–inkluzivni muzički program El Sistema. Ovaj program, koji su preko Evropskog PROGRESa podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske, ima za cilj da kroz grupno muziciranje uključi decu iz ranjivih grupa, posebno iz romske populacije, u školski sistem.

Ambasador Davenport će u 20 časova zajedno sa ministrom omladine i sporta u Vladi Srbije Vanjom Udovičićem, predsednikom Saveza za školski sport, Željkom Tanaskovićem i gradonačelnikom Vranja, Zoranom Antićem prisustvovati svečanom otvaranju X Olimpijskih sportskih igara učenika Srbije i obratiće se učesnicima. Minstar Udovičić i ambasador Davenport će tom prilikom uručiti medalje atletskim pobednicima i pobednicama trke na 100 metara.

Drugog dana posete, 11. maja, ambasador Davenport će prisustvovati rukometnoj utakmici učenika srednjih škola, a posetiće i vrtić „Neven“ u Vranju koje je Evropska unija podržala kroz nabavku sportskih rekvizita namenjenih deci iz seoskih sredina

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE