Brus Boracke1223a

Učesnicima u odbrambenim ratovima 1990 – 1999 sa teritorije opštine Brus koji su stekli status borca uručene su Boračke legitimacije 14. decembra 2023. godine I upućen poziv svim ostalim učesnicima da se jave u zgradu Opštine Brus kako bi ostvarili pravo borca.

Svečano uručenje Boračkih legitimacija započelo je intoniranjem himne Bože pravde i minutom ćutanja kojim je odata počast svim učesnicima odbrambenih ratova 1990 – 1999 koji su svoje živote dali na ratištu ili preminuli kasnije.

Brus Boracke1223a1

Prisutnim borcima se prvo obratio general Bratisalv Dikić koji je I sam bio učesnik u odbrani Srbije, i koji je ovom prilikom rekao da sa velikim poštovanjem i ponosom stoji pred borcima iz opštine Brus. Tokom obraćanja govorio je o herojskom učešću boraca u proteklom ratu i da se danas država Srbija i društvo brinu o borcima jer to zaslužuju.

Brus Boracke1223a2

Potom se obratio dr Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je u svom govoru rekao da je teritorija opštine Brus junački kraj u kom je vojvoda Kosta Vojinović sa svojim komitama vodio borbe protiv okupatora. Prisutnima je rekao da su svi koji su regulisali status borca ostvarili pravo i na Boračku spomenicu kojom država Srbija pokazuje zahvalnosti borcima koji su kada je bilo potrebno krenuli da brane Srbiju.

Brus Boracke1223a3

Borcima se obratila i predsednica Privremenog organa opštine Brus Valentina Milosavljević koja je pozdravila prisutne i pozvala one koji nisu rešili status borca da se jave u zgradu Opštine Brus svakog radnog dana od 07 do 15 časova kako bi podneli zahtev i ostvarili svoja prava - stekli status borca

Pre uručenja Boračkih legitimacija članovi Kulturno umetničkog udruženja "Kopaonička frula" otpevali su pesmu Oj Kosovo, Kosovo.


N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE