Brus panorama17

U kompaniji Modital u Brusu došlo je do viška od 138 radnika koji će proći kroz Program o rešavanja viška zaposlenih, sa kojim je upoznata i Nacionalna služba za zapošljavanje.

U svrhu obaveštavanja javnosti obratili smo se kompaniji Modital kako bi dobili zvanične informacije:

Tačno je da će u toku meseca prestati potreba za radom 138 radnika.
Rusko tržište predstavlja jedno od primarnih tržišta u našem poslovanju, ali zbog sukoba sa Ukrajinom potražnja je znatno smanjena i zato je Poslodavac bio primoran da donese odluku o utvrđivanju viška zaposlenih.
Neka radna mesta se gase a na nekima se smanjuje broj izvršilaca.
Od januara 2024. godine, pa i nešto pre, bilo je nagoveštaja da će biti viška radnika, kao i da je velika verovatnoća da će doći do otpuštanja što se nažalost i obistinilo. Sada je višak 138 radnika/ca pa je Poslodavac doneo "Program o rešavanju viška zaposlenih" sa kojim je upoznata i Nacionalna služba za zapošljavanje.
Tim programom radnici će dobiti otpremninu, u zavisnosti od broja godina radnog staža, kao i mogućnost novčanih primanja u NSZ u određenom periodu.
Takođe, firma iz Kruševca "Kromberg & Schubert" kontaktirala je Poslodavca i oni su zainteresovani da prime u radni odnos osobe koje ostanu bez posla, a imaju volju da idu/putuju u Kruševac da rade.
Kompaniji Modital je veoma žao što je došlo do ovih dešavanja s obzirom da je plan bio da se firma razvija i širi, i upošljava nove radnike/ce.
U narednom periodu moguće je da će doći do boljih uslova za poslovanje što će usloviti i novo zapošlavanje radnika - navedeno je u odgovoru kompanije Modital.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE