LazarVukajlovic 0424a

Lazar Vukajlović iz Velike Grabovnice kod Brusa student je IV godine na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu oduvek je prikazivao interesovanje ka arhitekturi, nasleđujući porodičnu tradiciju koja ga je odvela ka ovom izazovnom i kreativnom polju.

Aktivno učestvujući na takmičenjima i konkursima unutar fakulteta, Lazar je pronašao priliku da svoje teorijsko znanje prikaže u praksi iako za sada nosi zvanje studenta - njegovi uspesi u polju arhitekture su već primetni.

LazarVukajlovic 0424b LazarVukajlovic 0424b1

Osvojio je prvo mesto na Konkursu za izradu idejnog arhitektonskog rešenja objekta Doma Kulture u seoskom naselju Ribare kod Kruševca, u timu sa kolegom Jure Jordan, demonstrirajući svoju sposobnost da spoji praktičnost sa estetikom na način koji je odgovarao potrebama lokalne zajednice kroz nekoliko ključnih elemenata: ekonomska isplativost, funkcionalnost i harmonično uklapanje u lokalnu tradiciju i okolinu.

LazarVukajlovic 0424c LazarVukajlovic 0424c1

Takođe, dobio je treću nagradu na Konkursu za izradu idejnog arhitektonskog rešenja Srpskog pravoslavnog hrama u selu Bazovik kod Pirota.

Lazar ističe da svaki projekat zahteva pažljivo razmatranje kako bi zadovoljio sve kriterijume, posebno funkcionalnost, ekonomičnost i estetiku, trudeći se da pronađe kreativna rešenja koja ne samo da ispunjavaju te zahteve, već i da nadmašuju očekivanja.

LazarVukajlovic 0424a1

Na pitanje kako je odabrao arhitekturu, Lazar odgovara:

"Građevinarstvo je porodična tradicija koju nastavljam kao arhitekta pružajući mi mogućnost da stvaram nešto što će imati trajan uticaj na ljude i okolinu. Želim da ostavim iza sebe nasleđe koje će inspirisati i služiti zajednici." 

Njegovi planovi za budućnost uključuju završetak studija, sticanje iskustva radeći u arhitektonskim biroima kako bi proširio svoje znanje i veštine, a nakon toga i otvaranje sopstvenog biroa kako bi nastavio sa stvaranjem sopstvenih objekata koji će definisati njegovu karijeru i ostaviti pečat u svetu arhitekture.
TKM foto:LV


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE