UdruzenjePenzBrus

Udruženje penzionera opštine Brus uskoro treba da dobije pakete socijalne pomoći za penzionere i da počne raspodelu prema rang listi.

Brus NadaBlazic0624a

"Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Savez penzionera Srbije i ove godine su organizovali dodelu paketa socijalne pomoći za penzionere na koje su pravo imali korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija je u tom trenutku bila do 24.987,67 dinara. Na teritoriji opštine Brus imali smo veći broj prijavljenih penzionera od očekivanog pa smo u skladu sa time i dobili nešto veću kvotu od prvobitno predviđene. Za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio ukupna sredstva u visini od čak 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara. Očekujemo da paketi stignu uskoro i počne podela preko Mesnih odbora. Ovom prilikom se zahvaljujem Fondu PIO i Savezu penzionera Srbije što su i na ovaj način pomogli penzionere, posebno penzionera na teritoriji opštine Brus." - rekla je Nada Blažić, predsednica Udruženja penzionera opštine Brus.

Brus RadosMiljojkovic0624a

"Prijava penzionera sa teritorije opštine Brus za dodelu paketa solidarne pomoći preko Udruženja penzionera u Brusu trajala je od 10. do 29. aprila. Komisija koja je bila formirana tom prilikom imala je dužnost da objavi poziv za dodelu solidarne pomoći, da prima prijave, sačini rang-listu i objavi je na oglasnoj tabli udruženja. Sve je to uspešno urađeno iako je bilo dosta posla. Očekujemo da paketi uskoro stignu kako bi počeli distribuciju do krajnjih korisnika o čemu će penzioneri biti blagovremeno obaveštavani." - rekao je Radoš Miljojković, sekretar Udruženja penzionera opštine Brus.

U narednom periodu u planu su i nove aktivnosti Udruženja penzionera opštine Brus koje je nedavno obeležilo 50 godina postojanja - više na linku OVDE
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE