MEI konkursEU0924d

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije produžilo je do 30. septembra rok za prijem radova u okviru nagradnog konkursa za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.

Cilj ovog konkursa jeste da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji.

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od šest pitanja:

  •    „Ipak se kreće!ˮ ili „Ipak se kreće?ˮ proces pristupanja Zapadnog Balkana i Republike Srbije Evropskoj uniji: Može li Srbija ostati i opstati van EU?
  •    EU i rodna ravnopravnost
  •    Ekonomske koristi i izazovi evropske integracije Srbije
  •    Plan rasta EU kao prilika za približavanje Zapadnog Balkana Evropskoj uniji
  •    Vladavina prava u svetlu aktuelne pregovaračke metodologije EU: Mogućnost za napredak Republike Srbije?
  •    Zašto krize učvršćuju EU?

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja rada predviđeni su honorari u iznosu od 110.000, 80.000 i 60.000 dinara.

Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

Pored novčanih nagrada, koje dodeljuje Ministarstvo za evropske integracije, ove godine, u saradnji sa Centrom Velika Evropa Instituta Žak Delor iz Pariza i Ambasadom Francuske u Srbiji, prvi put u okviru ovog konkursa biće dodeljena i posebna nagrada – „Žak Delor“, koja podrazumeva finansiranje (put i dnevnice) studijske posete Parizu za jednog autora.

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji.

Tekst konkursa možete preuzeti na linku OVDE
izvor I foto:mei.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE