KV bibliotekaNB

U petak 24. juna u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu održan je još jedan omaž Nenadu Burgiću, tragično preminulom umetniku i velikom poznavaocu i pokloniku japanske i kineske kulturne tradicije, koji je rođen u Brusu a kasnije se preselio u u Kraljevo.

O njegovom delu govorili su Ranko Pavić, Dejan Aleksić i Miloje Radović.
NenadBurgicNenad Burgić rođen je 12. aprila 1952. godine u Brusu. Osnovnu školu je učio u Brusu, gimnaziju u Kraljevu. Za svo vreme školovanja bio je odličan đak, vukovac, pokazavši prirodnu bistrinu uma i vanserijsku inteligenciju kao i kakoću pamćenja. Đak generacije sa sedam diploma. Ekonomski fakultet je završio u Beogradu, diplomirao sa ocenom 10 u 23. godini života. Služio je JNA u Sarajevu a po odsluženju vojnog roka proizveden u čin p.poručnika.
Zaposlio se u SSIP-u 1979. godine. Akreditovan kao diplomata odlazi u Tokio za atašea za privredu. S obzirom da je izučavao filozofiju i kulturu Dalekog Istoka posle nekoliko meseci dobija poslove atašea za kulturu i štampu, tako da je uspešno obavljao poslove i iz ove oblasti.
Bio je poliglota, govorio je pet jezika: engleski, francuski, ruski, japanski i kineski. U Japanu je boravio četiri godine, od 1979. do 1983 i jedini je od svih službenika u našem diplomatskom predstavništvu govorio japanski.

Nažalost Nenad Burgić je tragično preminuo 07. avgusta 1990. godine u stvaralačkom usponu, pun planova za nova istraživanja, stvaranje, dalje uspehe u diplomatskoj karijeri...

Nastavak teksta OVDE (klik)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE