PK 111016U organizaciji  Udruženja srpsko – francuskog prijateljstva „General Šarl Tranije“ i Narodnog muzeja Toplice  11. oktobra u 17 sati u ovoj ustanovi biće održana svečanost u čast Dan oslobođenja Prokuplja u Prvom svetskom ratu i 70 godina od osnivanja muzeja.  

 Svečanosti će pored, predstavnika lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem, prisustvovati i zamenik gradonačelnika grada Epona u Francuskoj Ivica Jović,  predstavnik grada Epona Albert Lakrik i predsednik Saveza udruženja  Srba u Francuskoj Romeo Milošević.

Za ovu priliku učenici  Gimnazije pod rukovodstvom profesora muzike Tanje Cvetanović pripremili su  program pod nazivom „Ljubav i prijateljstvo“.

 U čast slobodi, koju su zajedno 12. oktobra 1918. godine Prokuplju doneli srpski i francuski vojnici, biće prezentovano i idejno rešenje spomen – parka i spomenika legendarnom puku „Knjaz Mihailo“ koji je zbog svoje nepobedivosti i hrabrosti njegovih vojnika nazvan Gvozdenim pukom, kao i reljef sa likom francuskog generala Tranijea.

izvor:prokuplje.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE