Cesi161016 01

Posle teksta da je reciklažno ostrvo u Brusu ostalo pusto, tj. da su nestala dva kontejnera i žičani kavez, jedan čitalac nam se javio i rekao da je video dva kontejnera i žičani kavez za plastiku poatavljene pred kućom pok. Milenka Milovanovića Česija.

 Cesi161016 04 Cesi161016 09a

Pošli smo da proverimo i uverili se da je neko postavio dva kontejnera i žičani kavez pred nekadašnjem kultnom mestu u Brusu, ispred Ateljea kod Česija, odnosno na kapiji ispred ulaza u dvorište.

Cesi161016 06

Pozvali smo g-đu Gordanu Milovanović koja nam je samo kratko rekla "Strašno! Pre neko jutro, tačnije u sredu, pošla sam u kupovinu i imala sam šta da vidim. Dva kontejnera ispred kapije od kojih nisam mogla da prođem. Sva zaprepašćena vratila sam se u kuću i pozvala opštinu a oni su me uputili na JKP "Rasina". Tamo mi se javio jedan ljubazan čovek koji je rekao da shvata sve ali da ne mogu ništa učiniti jer je tako naređeno. Ovi kontejneri ovde su nepotrebni. Strašno! Pa ovo niko nije zaslužio a kamoli Česi." - uzdrhtalim glasom je izgovorila g-đa Gordana Milovanović. 

Cesi161016 06a

I stvarno kada se bolje pogleda pored pošte već postoje tri kontejnera a ova dva su mogla da se postave na ivicu gradskog parka i napravi reciklažno ostrvo.

Cesi161016 07 Cesi161016 08

Nadamo se da će nadležni uspeti da pronađu drugo mesto za ova dva kontejnera i zaštite prostor gde je nekada naš sugrađanin Česi stvarao svoja umetnička dela i gde je omladina Brusa provodila vreme. 

Cesi161016 02

Iskreno se nadamo da će Brusjani uspeti da se izbore i od ovog prostora naprave kulturni kutak - Galeriju slika ili nešto slično.

Ali ostaje pitanje: "Kako se sadašnja vlast u Brusu odnosi prema kultnim mestima i da li je Česi to zaslužio?"

Priču o Česiju pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Zocky 233943564
Umesto komentara na ovu bruku reći ću sledeće: Milenko Milovanović zaslužio je da mu se spomenik nađe u parku ispred ovog kultnog mesta, ili bar bista na postamentu! Možda čak onaj mali skver ispred kuće da ponese njegovo ime, zadužio je mnoge generacije. Da je ziv i da cuje ovaj predlog, onako skroman, pošteno bi me izgrdio, ali verujem da nema tog čoveka kome bi ovaj predlog zasmetao! Česi živi kroz legendu, kroz slike, kroz njegove učenike...
| 7 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE