KampBrus050815 

U sredu 05. avgusta 2015. godine u Brusu je održan pripremni sastanak predstavnika Mladih istraživača Srbije, Omladinskog centra Brus i Kancelarije za mlade Brus povodom organizovanja internacionalnog volonterskog radnog kampa “Sredimo Brus”.

Kamp će se održati u periodu od 12. do 21. avgusta 2015. godine a Omladinski centar Brus će ugostiti 10 volontera iz inostranstva i Srbije sa kojima će zajedno raditi na uređenju obala reke Graševke i uređenju spoljne fasade Srednje škole u Brusu. 

Volonterski kamp "Sredimo Brus" je jedan od 30 kampova koje ove gdine organizuju Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa lokalnim organizacijama (Opština Brus, JKP “Rasina” Brus, Dom zdravlja Brus, Crveni krst Brus, Kancelarija za mlade Brus) a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta kroz program Mladi su zakon. 

KampMIS

Predstavnik Mladih istraživača Srbije, Milan Ratković, uputio je poruku građanima opštine Brus da se priključe volonterima u radu. Takođe mladi ljudi iz opštine Brus, od 18 do 30 godina, mogu se prijaviti za neki od 30 kampova na teritoriji Srbije. Teme organizovanja kampova su različite, pretežno je u pitanju ekologija ali ima kampova sa arheološkim temama, umetničkih kampova, festival, itd. Zainteresovani za kamp više informacija mogu videti na kampovi.mis.org.rs

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE