Vojska modgovrs

Konkursi za prijem učenika i kadeta u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA, otvoreni su od 13. februara do 31. marta 2017. godine. Podsećamo da je konkurs za Vojnu gimnaziju otvoren od 1. februara i traje do 15. marta 2017. godine.

U Srednju stručnu vojnu školu prima se 50, a u Vojnu gimnaziju 100 učenika. Vojna akademija će u narednoj školskoj godini primiti 81, dok će Medicinski fakultet VMA primiti 20 kadeta. Mladići i devojke koji žele da konkurišu za upis u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata“. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.

Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda - službe. Konkursi će biti objavljeni u magazinu „ODBRANA“ i na sajtovima Ministarstva odbrane - www.mod.gov.rs, Univerziteta odbrane - www.uo.mod.gov.rs, Vojne akademije – www.va.mod.gov.rs, Vojnomedicinske akademije - www.vma.mod.gov.rs i Vojne gimnazije – www.gimnazija.mod.gov.rs gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

Konkurs za prijem kandidata iz građanstva za učenike Vojne gimnazije
Konkurs za prijem učenika Srednje stručne vojne škole
Konkurs za prijem kadeta u Vojnu akademiju i na Medicinski fakultet VMA
Spot za vojne škole

Za vreme trajanja konkursa ekipe vojnih škola posetiće škole širom Srbije gde će govoriti o uslovima i pogodnostima školovanja.

izvor:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE