EUprogres StefenHudolin1

Šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije (EU) Štefen Hudolin posetiće 12. maja 2017. godine Novi Pazar i obići projekte koje finansijski podržavaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a prisustvovaće i manifestaciji „Susret sa Evropom“ kojom će se u Novom Pazaru obeležiti Dan Evrope.

Štefen Hudolin će u Novom Pazaru, povodom obeležavanje Dana Evrope, prisustvovati finalu školskog takmičenja koje je organizovano u okviru kampanje „Evropa, to si ti“. Finalisti takmičenja, srednjoškolci i srednjoškolke iz Bojnika, Bujanovca, Novog Pazara i Prijepolja, odmeriće znanje o temama koje se tiču Evropske unije i procesa evropskih integracija, a dva pobednička tima dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara kako bi realizovali svoje projekte usmerene na unapređenju uslova za rad i učenje u okviru škole.

Ovom prilikom biće svečano proglašeni pobednici i pobednice konkursa za najbolji medijski prilog o evrointegracijama na jugoistoku i jugozapadu Srbije, koji je Evropski PROGRES organizovao u partnerstvu sa Delegacijom EU i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Srbije.

Tokom posete Novom Pazaru, Štefen Hudolin će se sasatati sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i obići  antierozivnu pregradu na Sebečevskoj reci, izgrađenu sredstvima EU i Vlade Švajcarske u okviru projekta za zaštitu sliva reke Raške od poplava.

Novi Pazar će biti i domaćin emisije „Buđenje” koju vode voditeljski par Gorica Nešović i Dragan Ilić.

 Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE