Kruševac, 03.09.2015. -Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Bratislav Gašić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, danas su svečano otvorili deonicu državnog puta Kruševac – Razbojna, tzv. Bruski put. Svečanom otvaranju prisustvovali su i brojni građani.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da je u izgradnju ovog puta, JP „Putevi Srbije“ uložilo oko 200 miliona dinara.

Saobraćajni profil novoprojektovanog puta se sastoji od 2 kolovozne trake sa razdelnim ostrvom i novoizgrađenim biciklističkim i pešačkim stazama. Postojeća semaforska raskrsnica rekonstruisana je u kružni tok i izgrađena nova atmosferska i saobraćajna signalizacija, kao i javna rsveta. Dužina deonice je 1,8 km.

Ministarka Mihajlović najavila je da je za lokalne samouprave iz ovog Ministarstva namenjeno preko 6 miliona evra (za izgradnju putne infrastrukture).

Govoreći o izgradnji u gradu Kruševcu, istakla je da je nakon dve zgrade, (K2 u Prnjavoru 2, vlasništvo Republičke direkcije za puteve) planiran nastavak izgradnje još dve, krajem septembra.

Ministar odbrane Bratislav Gašić zahvalio se Ministarstvu građevinarstva, JP „Putevi Srbije , kao i Kruševac putu, koji je veoma kvalitetno izveo radove. Direktorka „ Kruševac puta“ Zorica Stanković, komentarišući primedbe da je rok za izgradnju probijen, odgovorila da je time ostvarena ušteda od oko 60 miliona dinara, na osnovu preprojektovanja.

Nakon otvaranja Bruskog puta ministar se osvrnuo na razgovore koji su vođeni sa najvišim predstavnicima Češke.

"Jedna od glavnih tema zajedničke sednice češke i srpske vlade jeste dolazak Tatre u 14. oktobar i FAP", rekao je Gašić novinarima.

On je istakao da postoji podrška premijera Srbije i Češke, Aleksandra Vučića i Bohuslava Sobotke, da se projekat sprovede do kraja.

Gašić je podsetio da je Tatra jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju kamiona i teških vozila.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom najavio da je češka kompanija Tatra zainteresovana da dođe u Srbiju i dodao da veruje da će naši uslovi biti zadovoljavajući i da će Česi želeti da investiraju.

Nakon otvaranja Bruskog puta, ministri i Gradonačelnik su obišli školu „ Despot Stefan Lazarević“, u Gornjem Stepošu, gde su u toku radovi na postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije. Grad Kruševac je uradio projekte za još 6 škola, a njihovo postavljanje finansiraće JP „ Putevi Srbije“.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE