Rasina5 0007

Akcija čišćenja reke Rasine koja je održana u subotu 01. jula 2017. godine u Brusu slobodno se može nazvati - doktorska jer su u akciji učestvovala tri doktora kojima su asistirale tri fakultetski obrazovane osobe i pomagala 4 učenika osnovne i srednje škole. 

Rasina5 0001

U akciji čišćenja koju je i ovaj put inicirao dr Aleksandar Milutinović učestvovali su njegovi drugovi koji žive van Brusa - dr fizike Miloš Đorđević i dr kardiohirurg Igor Živković kojima su astirali turizmolog Miljan Vukosavljević, Veroljub Milutinović profesor fizike i Vukašin Dačković inžinjer mašinstva i konstruktor alata u građevinskoj industriji. 

Rasina5 0008

Osim njih u akciji su učestvovali i osnovci Maša i Marko Makragić. Mihailo Minić i Ilija Šljivić.

Rasina5 0006

Ova ekipa je čistila rečno korito reke Rasine uzvodno od Lizine vodenice i uspeli su da prikupe oko 40 džakova smeća.

Rasina5 0006a

Bili smo počastvovani što smo imali prilike da se družimo sa ekipom ljudi koji su po ponašanju obični i skromni ali po svom znanju su visoko iznad mnogih.

Rasina5 0005

Poseban utisak na nas je ostavio dr fizike Miloš Đorđević koji radi u Institutu za nuklearne nauke "Vinča" i sarađuje sa CERN-om, a bio je i član tima naučnika koji su pronašli (locirali) Higsov bozon, poznatiji kao „Božja čestica“.

Rasina5 0009

Sa učesnicima ove akcije čišćenja reke Rasine dogovorili smo se da sledeći put napravimo priču o njihovim životnim putevima i uspesima jer nismo želeli da im oduzimamo vreme koje su odvojili da urade nešto korisno ali i da se odmore.

Rasina5 0003

dr Miloš Đorđević – dokror fizičkih nauka, dr Aleksandar Milutinović – kardiohirurg i dr Igor Živković – kardiohirurg

Evo šta su o akciji čišćenja reke Rasine rekli doktori Aleksandar, Miloš i Igor:


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Verica 154168062
Svaka Vam čast momci!!!
| 0 -1
Xyz 154188967
Gradjani Brusa izgleda nemaju dovoljno obrazovanja za ovu akciju pa se zato nedovoljno odazivaju! Svaka cast i samo napred...nadam se da ce roditelji sto vise slati svoju decu ili zajedno sa njima dolaziti, ovo je ekipa od koje stvarno nesto moze da se nauci...
| 0 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE