PescanikKS 0917a

Trening za članice ženskih organizacija u Rasinskom okrugu o podršci ženama koje s preživele nasilje u porodici održava se u Kruševcu u periodu od 08. do 10. septembra u organizaciji UŽ Peščanik.

Udruženje žena Peščanik u partnerstvu sa Savetom za rodnu ravnopravnost opštine Ćićevac i u saradnji sa Mrežom žena Rasinskog okruga za ženska prava organizuje tokom vikenda, 08.– 10.09.2017. bazični trening za članice ženskih grupa iz Brusa - Kaliopa, Ćicevca -Una i neformalne grupe aktivistkinja iz Trstenika o SOS podršci za žene koje su preživele nasilje u porodici.

PescanikKS 0917b

Cilj edukacije je da poveća razumevanje i znanje učesnica o problemu nasilja prema ženama i u porodici i ojača njihove kapacitete za pružanje podrške ženama koje im se obrate.

Teme treninga su: položaj žena i ženska ljudska prava, problem nasilja prema ženama, definicija i vrste nasilja, krug nasilja, zakonska regulativa i zaštita žena, položaj i uloga specijalizovanih servisa za podršku ženama, principi rada sa korisnicama, odnos konsultantkinja – korisnica.
Metod rada je interaktivan i podrazumeva i praktične vežbe kroz simulaciju rada konsultantkinje sa korisnicama.

PescanikKS 0917c

Trening se realizuje u okviru projekta Bezbedna od nasilja - Informiši, Podrži, Osnaži, koji UŽ Peščanik sprovodi uz podršku Razvojne agencije Ujedinjenih nacija (UNDP).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE