Dve bronze za Srbiju na Evropskoj olimpijadi iz programiranja za juniore

EJOI AM

Na prvoj Evropskoj olimpijadi iz programiranja za juniore (EJOI), koja se održava u Sofiji, u Bugarskoj, članovi reprezentacije Srbije su osvojili dve bronzane medalje - jednu Aleksa Miljković iz Brusa.

EJOI AM DMS

Takmičarski tim, koji su predvodile Jelena Hadži-Purić i Jasmina Dobrić sa Matematičkog fakulteta Beograd, činili su učenici Matematičke gimnazije  Beograd: Veljko Radić, Aleksa Miljković, Nikola Čuturić i Ognjen Marinković.
Pojedinačno takmičari iz Srbije su ostvarili sledeći rezultat:
- Veljko Radić,  – 120 poena - bronzana medalja
- Aleksa Miljković, Matematička gimnazija Beograd – 113 poena - bronzana medalja
- Nikola Čuturić, Matematička gimnazija Beograd 59 poena
- Ognjen Marinković, Matematička gimnazija Beograd 55 poena

EJOI svi

U konkurenciji 23 nacionalna tima, Srbija je ekipno osvojila 9. mesto.

AleksaMiljkovicAleksa Miljković koji sada pohađa matematičku gimnaziju u Beogradu do nedavno je bio učenik OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Brusu. Na dosadašnjim školskim i sportskim takmičenjima Aleksa je osvajao mnogobrojne nagrade, a osnovnu školu u Brusu je završio sa odličnim uspehom i nosilac je Vukove diplome. Osim na školskim takmičenjima Aleksa je veliki broj nagrada osvojio i na sportskim takmičenjima, naročito na skijaškim stazama i fudbalskim terenima.
Osim što sa uspehom pohađa Matematičku gimnaziju u Beogradu i predstavlja Srbiju na takmičenjima Aleksa je aktivan fudbaler i trenutno brani boje FK Teleoptik iz Zemuna.

Hvala Društvu matematičara Srbije i MDCS što su podržali učešće talentovanih mladih informatičara na prvoj Evropskoj olimpijadi iz programiranja.
Izvor:dms.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Apartman BRZECE Kopaonik 206405567
Sve cestitke mladom matematicaru koji uspeva i sportom da se bavi, sto je dokaz njegove svestranosti i zelje za zdravim zivotom. Bravo i za roditelje!
| 2 0
Verica 206463619
Kakva lepa vest!!! Blago roditeljima njegovim, mogu misliti kako se osećaju dok ovo čitaju. Čestitke Aleksi ali i roditeljima!!! Srećno i ubuduće!!!!
| 2 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE