PS Brus020316 02

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će u četvrtak, 21. septembra 2017. godine, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje koju po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL) u okviru projekta „Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“.

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

Projekat EDWARD ((European Day Without a Road Death podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Kako bi se svi građani Evrope što bolje informisali o Projektu, kreirana je internet prezentacija https://projectedward.eu, koja je dostupna na svim jezicima država članica TISPOL-a. Na ovoj internet prezentaciji organizacije i građani se pozivaju da potpišu zakletvu o bezbednom učešću u saobraćaju.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba.
izvor:mup.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE