Udruženje poslovnih žena Srbije po jedananesti put dodelilo nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

ZenaZmaj2017

 Beograd 27.10.2017. godine – Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, po jedanaesti put za redom dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

Titulu „žena zmaj“, ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovanih iz cele zemlje. U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile dve preduzetnice Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća „Bexing“ d.o.o. iz Beograda, i Milenca Srećković, suvlasnica i direktorka preduzeća „SET“ d.o.o. iz Šapca. Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh. Specijalno priznanje za samozapošljavanje dobila je Natalija Filipović, vlasnica i direktorka preduzeća „Čarobni zalogaj“ iz Niša. Specijalno priznanje za socijalno preduzetništvo dobila je Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka preduzeća „Novitas Consult“ d.o.o iz Šapca, dok je specijalno priznanje za uspešan zajednički biznis dodeljeno Nađi Jokanović i Nini Milović, suvlasnicama i direktorkama preduzeća „Wannabe“ d.o.o iz Beograda. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nada Davidovac, vlasnica i direktorka „Zelene apoteke Davidovac“ iz Novog Sada, a za uspešan poslovni model Marina Stanković, vlasnica i direktorka, Predškolske Ustanove „Meda“ i Centra za defektologiju „Artemida“ iz Niša. Snežana Obradović, suvlasnica i direktorka, preduzeća „Aleđo“ d.o.o. iz Borče, dobitnica je specijalnog priznanja za uspešnu poslovnu preorijentaciju.

- Iz godine u godinu kandidatkinje za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ su najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva. Veliko nam je zadovoljstvo što smo kroz ovu nagradu uspeli da učinimo vidljivim doprinos žena razvoju malih i srednjih preduzeća i privrede. Udruženje poslovnih žena Srbije kao reprezentativno udruženje, koje okuplja 900 članica, kroz permanentnu komunikaciju sa preduzetnicama prepoznaje najvažnije potrebe i probleme sa kojima se preduzetnice sreću. Ženska mreža je jaka podrška a sloga i solidarnost koje vladaju u UPŽ postale su njegov prepoznatljiv znak u regionu i EU. Uverene da žene širom sveta dele ove vrednosti, pokrenule smo sekciju Međunarodni klub poslovnih žena. Zato pozivamo poslovne žene koje imaju interesovanja za srpsko tržište, bilo da su poreklom sa ovih prostora ili ne, da nam se pridruže - istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 112 žena i mnogima je ovo snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Ministarstvo privrede podržava dodelu nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja" jer prepoznaje da je afirmacija ženskog preduzetništva, na ovaj način, veoma značajna. Tim povodom je Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, izjavila - Kao predsednica komisije za dodelu nagrada veoma sam ponosna kad vidim hrabre žene koje same upravljaju svojim biznisom, koje su uspešne u poslu i sposobne da ruše predrasude. Žensko preduzetništvo je razvojna šansa Srbije i tu šansu ne smemo da propustimo. –

Prema njenim rečima cilj nagrade je da motiviše i ohrabri žene preduzetnice da pokrenu sopstveni biznis, ali i da im pokaže da je uspeh moguć uz trud i rad. Obradović Jovanović je istakla i da se nada da su preduzetnice prepoznale i da koriste programe Ministarstva privrede koje i na taj način doprinosi njihovom razvoju poslovanja.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE