EUprogres logo

 Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić i ministarka za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Jadranka Joksimović, prisustvovaće zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Republici Srbiji, Semom Fabricijem i ambasadorom Švajcarske u Srbiji, Filipom Geom, predstavljanju rezultata koje je razvojni program Evropski PROGRES ostvario tokom tri godine sprovođenja u četvrtak 22. februara 2018. godine u 13 časova, u Beogradu, Sala 2.0 Sava Centra (Milentija Popovića 9).

Uz podršku Evropske unije i vlada Švajcarske i Srbije, Evropski PROGRES je u saradnji sa 34 lokalne samouprave jugoistočne i jugozapadne sproveo 254 projekta koji su doprineli jačanju konkurentnosti lokalnih samouprava i lokalnih ekonomija, poboljšanju poslovne i socijalne infrastrukture, socijalnom uključivanju ugroženih grupa stanovništva i, najbitnije, povećanju kvaliteta života lokalnog stanovništva.
Događaju će prisustvovati predstavnici i predstavnice 34 grada i opštine koje su učestvovale u realizaciji Evropskog PROGRESa, ministarstava Republike Srbije, razvojnih agencija i projekata i civilnog društva.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji je doprineo održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavale su sa ukupno 24,46 miliona evra. Program je imao za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu je sprovodila Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine koje su učestvovale u programu – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE