Branka Živanović, rođena u Brusu a sada uspešna poslovna žena u Loznici, pomoću sredstava za samozapošljavanje započela je proizvodnju ledenih kugli od vanile, jagode, čokolade, ali i specijalnih - od zelene jabuke, tikve i cimeta

Becca Loznica Brankica

 Prehrambeni tehnolog Branka Živanović iz Loznice ostvarila je svoj san pre sedam godina, kada je uzela državnu pomoć za samozapošljavanje i započela sopstvenu proizvodnju sladoleda, a potom otvorila i poslastičarnicu.

Ledenim kuglama od standardne vanile, jagode, čokolade, ali i specijalnim od zelene jabuke, bundeve i cimeta uspela je da pobedi nezaposlenost.

- Posla nije bilo u struci, a vremena teška i kao nezaposlena rešila sam da učinim nešto. Uzela sam od NSZ sredstva za samozapošljavanje i pre sedam godina otvorila agenciju za konsultantske i tehnološke usluge i proizvodnju sladoleda. Tada sam počela i proizvodnju sladoleda za ugostiteljske radnje.

Becca Loznica1

Agencija je dobro radila, pa u Loznici i danas tehnološki pokrivam jednu ozbiljnu proizvodnju prehrambenih artikala. Posle tri godine otvorila sam i kafe poslastičarnicu "Becca". Lokal sam dobila na raspolaganje od suprugovih roditelja, što je bitna olakšavajuća okolnost jer su mi troškovi svedeni na minimum. Imala sam i radnicu, ali to nisam mogla finansijski da iznesem, pa radim sama - priča o počecima Živanovićeva.

Lokal nije u centru grada, ali se zahvaljujući kvalitetnom proizvodu "Becca" pročula i stekla poverenje mušterija.

Becca Loznica sladoled

- Krenula sam od standardnih ukusa krem mlečnih sladoleda - vanile, jagode, čokolade, ali sam pravila i sladoled od zelene jabuke, bundeve i cimeta, koji su fantastični, samo novi ukusi ne mogu tako lako da se probiju. Kad sam počela posao, cilj mi je bio da sve što je potrebno uzmem od ovdašnjih proizvođača. Mleko je osnovna sirovina i uzimam ga sa pouzdane farme, maline, jagode su od registrovanih poljoprivrednih proizvođača i drago mi je što sarađujem s ljudima odavde - kaže Branka.

Ističe da sladoled nije samo letnje osveženje nego poslastica koja se može bilo kad jesti, ali da su za veću proizvodnju finansije kočnice jer to zahteva nabavku ozbiljne opreme. Prošle godine je, kaže, uzela kredit da bi nabavila sirovine.

- Kad čovek uživa u tome što radi, dođu rezultati. Nikada mi u poslu nije novac bio prioritet, već kvalitetan proizvod koji će biti prepoznat na tržištu - kaže Branka.

Becca Loznica2

Ona smatra da bi država na početku poslovanja trebalo od silnih obaveza i doprinosa da rastereti ne samo žensko nego preduzetništvo uopšte i omogući stvaranje što više porodičnih, zanatskih firmi.

SVE VIŠE USPEŠNIH ŽENA U LOZNICI

Branka je članica lozničkog Udruženja poslovnih žena Kreativna vizija, a prošle godine bila je kandidatkinja za godišnju nagradu Cvet uspeha za ženu-zmaja Udruženja poslovnih žena Srbije:

- I sama kandidatura je veliko priznanje, pošto Loznica ima mnogo uspešnih poslovnih žena. Žene bi trebalo više da iskažu kreativnosti i sposobnosti, s više smelosti i vere da krenu u te poduhvate, mada, srećom, sve više ima onih koje su samostalne i vrlo uspešne.
izvor:kurir.rs/Tihomir Ilić


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE