JPPuteviSrbije e 75

Visoke temperature označile su nešto raniji početak letnje sezone i samim tim pojačan intenzitet saobraćaja, koji je JP „Putevi Srbije“ spremno dočekalo. Povećan broj prolazaka vozila kroz naplatne stanice podrazumeva da su svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze i u tu svrhu povećan je broj inkasanata i drugih zaposlenih na naplatnim stanicama.

Kako se broj vozila auto-putevima svake godine povećava, JP „Putevi Srbije“ je, u cilju sprečavanja zastoja, na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica, postavilo obaveštenja vozačima na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Plaćanje putarine se, osim u dinarima, može obaviti i u evrima, ako su vlasnici vozila sa stranim registarskim tablicama,  kao i platnim karticama.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), jer značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se odobravaju različiti popusti.

U sistemu trenutno ima preko 240 000 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava. Svaki treći učesnik u saobraćaju koji prolazi kroz naplatne stanice plaća putarinu elektronskim putem.

Prodaja i dopuna uređaja za ENP se vrši na 146 prodajnih mesta i to: prodajnim mestima JP „Putevi Srbije“ u Beogradu (Ustanička ulica br.64/5 i zona nekadašnje naplatne stanice Beograd na auto-putu E-75) i Novom Sadu (Ulica kralja Petra I 28a), kao i na 143 prodajna mesta duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima preko mreže ovlašćenih distributera, kao što su benzinske stanice NIS Gasprom, OMV, Europetrol, Petrol, Mol Srbija, Sineza, Savez vozača Srbije, Putne takse d.o.o., Miletić Komerc, poslovnice AMSS i Tehnokopa.
Spisak ovlašćenih distributera može se pronaći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“.

Obaveštavamo sve naše korisnike da JP „Putevi Srbije“ aktivno radi na modernizaciji svojih usluga kako bi olakšalo vozačima korišćenje puteva. U toku su radovi na proširenju 16 postojećih naplatnih stanica i izgradnji 22 nove. Takođe, korisnicima je omogućeno korišćenje besplatnog bežičnog interneta na odmorištima duž auto-puteva.

Planirana je instalacija dodatnih 10 elektro punjača na našim putevima, a u ovom trenutku svi korisnici automobila na električni pogon mogu svoja vozila dopuniti na pet postojećih elektro punjača na platoima sledećih čeonih naplatnih stanica:

- „Subotica Jug“ u smeru Subotica-Beograd,

- „Šid“ u smeru Šid-Beograd,

- „Beograd“ u smeru Beograd-Niš,

- „Dimitrovgrad“ u smeru Dimitrovgrad-Niš,

- na platou bivše naplatne stanice „Beograd“ kod Bubanj potoka u smeru Beograd-Niš

JP „Putevi Srbije“ omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone JP „Putevi Srbije“ informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Kako se prilikom visokih temperatura sporije reaguje i slabije opaža, molimo sve učesnike u saobraćaju  da posebno budu oprezni, obrate pažnju na radove, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.

JPPutevi naplatna Spazova

Od 25. juna do 06. jula 2018. godine zbog radova na održavanju kolovoza na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) u zoni petlje „Feketić“ biti zatvorena naplatna stanica „Feketić“ u smeru ka Subotici.
Alternativni pravci, odnosno isključenja sa auto-puta su naplatna stanica „Bačka Topola“ i naplatna stanica „Vrbas“.

JP „Putevi Srbije“ svim učesnicima u saobraćaju želi srećan put!
foto:arhiva JP Putevi Srbije


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE