Na konkursu koji je program EU PRO raspisao 25. aprila ove godine za pružanje podrške lokalnim samoupravama u procesu izrade planova detaljne regulacije sa ciljem da se stvore povoljniji uslovi za privlačenje investicija u regionima Šumadije i Zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije, opština Blace je konkursila sa projektom "Izrada plana detaljne regulacije za Blačko jezero" za koji je upravni odbor EU PRO programa odobrio 15.000 eura.

Projekat opštine Blace je jedini odobreni projekat sa teritorije Topličkog okruga a podrška ovog programa je usmerena na formulisanje planske dokumentacije koja obuhvata područja sa potencijalom za unapređenje ekonomskih aktivnosti, kao što su grinfild i braunfild lokacije, turističke oblasti i zaštićena prirodna i kulturna dobra.

Blace etno

Plan detaljne regulacije turističkog područja Blačko jezero trebalo bi da pruži podršku opštini Blace u nameri da jezero očisti i zaustavi proces njegovog pretvaranja u močvaru kako bi se očuvao biljni i životinjski svet, a područje bilo zaštićeno od izgradnje. Oblast jezera treba da bude uređena tako da bude privlačna za aktivni turizam jer je pogodna za pešačenje u prirodi, pecanje, planinarenje, biciklizam i šetnje. Opština Blace na ovom projektu učestvuje sa 2.950 eura.

EU PRO je po ovom konkursu odobrio 19 projekata lokalnim samoupravama čija ukupna vrednost iznosi 347.790 eura od čega doprinos EU PRO programa iznosi 255.274 EUR.
foto:blaceinfopress.rs

Rezultati konkursa OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE