BudiHuman PedjaObradovic

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za urednika i novinara Televizije N1 Peđu Obradovića (43).

Peđi je u septembru 2018. godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gde je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da usledi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. Peđa u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvesnim ishodom.

U toku 2018. godine, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo i u Evropskoj uniji, registrovana je nova terapija koja se primenjuje upravo na otpornim oblicima akutne limfoblastne leukemije od koje Peđa boluje. Studije i klinička praksa pokazali su da ta terapija daje pozitivne rezultate u visokom procentu. Primenom nove terapije, postoji velika šansa za uspeh koji bi vodio transplantaciji koštane srži i konačnom izlečenju. Lekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu.

Pomozimo Peđi! Upišimo 570 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Peđa pobedi u borbi za život! Budimo humani!


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE