Sajam ženskog inovacionog preduzetništva žena preduzetnica sa teritorije Rasinskog okruga  održan je  u prosotrijama Biznis inkubator centra u Kruševcu.

Reč je o projektu „Promocija ženskog inovacionog preduzetništva“ koji sprovode Udruženje žena „Kaliopa“ iz Brusa i Opština Varvarin, kao zvanični partner na projektu u saradnji sa   Agencijom  za regionalni razvoj Rasinskog okruga.

Sajam je otvorio predsednik opšine Varvarin istakavši značaj ženskog preduzetništva i osnaživanja mladih da započnu sopstveni biznis. Cilj projekta, koji je počeo u oktobru i traje do  kraja decembra, kada će u Varvarinu biti odžana završna konferencija, je podrška ženama da svoju ideju realizuju na pravi inovativan način istakla je Ivanka Moskovljević iz Udruženja Kaliopa iz Brusa.

Na sajmu je  direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, Aleksandar Šaronjic sa saradnicima,  predstavio  javne pozive i programe namenjene ženama preduzetnicama.

Ovom prilkom 36 izlagača  predstavili  su svoju delatnost, a učesnicima su dodeljene zahvalnice i nagrade. Projekat  podržava i realizaciju finansira Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Repubike Srbije.Skupu su prisustvovali predtavnici javnih institucija grada Kruševca i opština Trstenik , Brus, Blace, Ćićevac i Aleksandeovac.
izvor:RTK.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE