MaticMilovan

Milovan Matić, Teslin bibliograf iz sela Botunja kod Brusa, neumorno istražuje život i rad Nikole Tesle više od tri decenije i praktično je posvetio veći deo dosadašnjeg života sakupljajući informacije i dokumenta koje je pretočio u knjige o našem velikom naučniku.

Već početkom 2019. godine, tačnije 12. januara Milovan Matić će učestvovati na  Konferenciji o Nikoli Tesli u New Yorker hotelu gde će predstaviti svoju novi knjigu “Tesla – Past, Present and Future” - prenos će ići na Teslatalk.tv, a potom će imati nastup u Filadelfiji u programu na Franklin Institutu i u Opštoj biblioteci.

NikolaTesla konferencija2019

S novom Matićevom knjigom “Tesla – Past, Present and Future” biće sprovedena i ideja o uvođenju života i dela Nikole Tesle u školski program SAD.

Prema Matićevim rečima Gradska uprava u Fladelfiji je pre par dana odlučila da jedna škola ponese Teslino ime na zahtev koji je podnela Tesla Scinece Foundation a na osnovu rada Milovana Matića "Nikola Tesla and Philadelphia".

"Polako se pripremam za put. Već sam rezervisao avionsku kartu. Uzeo sam i jedan od ovih novih telefona jer je to potrebno za konferenciju a i olakšaće mi budući rad. Mihajlo Pupin je podigao zastavu Srbije na Belu kuću a ja ću pokušati na vrh hotela New Yorker u čast Srbije i Nikole Tesle.
Idemo dalje..." - rekao je ukratko Milovan Matić.

Još jedno veliko priznanje za Milovana Matića koji nam je obećao da će po povratku preneti utiske sa Konferecije o Nikoli Tesli i boravku u Filadelfiji i ostalim mestima koja su vezana za život i delo Nikole Tesle.
Idemo dalje...


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Misa 47792261
Nikola Tesla,jedan od mnostvo srpskih Velikana koji su svojim naucnim otkricima zaduzili covecanstvo.Nazalost na zapadu malo poznati iz razloga da je Tomas Alva Edison ogromnu vecinu Teslinih odkrica ,pripisao sebi.Mon sin je pré 7 godina uzeo za diplomski rad -Zivot i delo Nikole Tesle - koledz Calvin u Genevi.Nisam mogao da poverujem kad mi je rekao da njegov profesor fizike nikad nije cuo za Nikolu Teslu.
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE