Pre dva dana ekipa DZ Brus pod vođstvom Svetlane Novčić i nesebičnu pomoć meštanina Saše Nikolića uspešno je evakuisala povređenu staricu u Krivoj Reci, zaseok Lazarevići

KReka evakuacija0119a

Naime starija meštanka Krive Reke je nezgodno pala i povredila se. S obzirom da je imala nesnosne bolove medicinska sestra Svetlana Novčić, koja inače radi u ambulanti u ovom podkopaoničkom selu, uputila je apel DZ Brus na koji je odgovorio direktor Milomir Petrović uputivši dežurno vozilo u pomoć.

KReka evakuacija0119b

Kako je zaseok Lazarevići u Krivoj Reci pod snežnim nanosima Svetlana je u pomoć pozvala i meštanina Sašu Nikolića da traktorskom branom pročisti put do pacijentkinje kuće kako bi vozilo DZ Brus moglo da priđe. Saša se odmah odazvao pozivu i krenuo da čisti put prekriven snežnim nanosima.

KReka evakuacija0119c

Uz kordinaciju med.sestre Svetlane Novčić koja je sačekala vozilo DZ Brus pokazavši put i nesebičnu pomoć i požrtvovanost meštanina Saše Nikolića pacijentkinja je uspešno evakuisana do DZ Brus.

KReka evakuacija0119d

"Pacijentkinja je nezgodno pala i usled nesnosnih bolova posumnjala sam da je povredila kuk i alarmirala DZ Brus. Direktor Milomir Petrović odmah je poslao vozilo i svo vreme bio na telefonskoj vezi sa nama interesujući se skoro u svakom trenutku kako teče evakuacija pacijentkinje. Na moj poziv za pomoć odazvao se i meštanin Saša Nikolić koji je traktorskom branom čistio sneg koji je bio visine oko 50 centimetara. On je traktorom išao ispred našeg vozila a mi smo se kretali mic po mic samo da stignemo do pacijentkinje, ukažemo pomoć i evakuišemo do Doma zdravlja. Isto veče pacijentkinja je zbrinuta u DZ Brus i koliko sam obaveštena nije u pitanju ozbiljnija povreda ali je ostala na odeljenju zbog redovnih ispitivanja i kontrole. Zahvaljujem se na pomoći meštaninu Saši Nikoliću, vozaču Dušku a posebno direktoru DZ Brus Milomiru Petroviću koji je uputio vozilo i bio na telefonskoj vezi sa nama svo vreme." rekla je medicinska sestra Svetlana Novčić


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE