AC protest0219

Povodom četvrte protestne šetnje  1 od 5 miliona u Aleksandrovcu koja je najavljena za 23. februar organizatori protesta su poslali obaveštenje za javnost koji prenosimo u celini.

"Nezadovoljni sveobuhvatnom socijalnom, ekonomskom i političkom situacijom kako u našoj zemlji tako i u našoj opštini a u skladu sa protestima #1 od 5 miliona koji se masovno održavaju širom naše zemlje, obaveštavamo Vas da će se isti četvrti put po redu održati i u našoj opštini u subotu 23 februara 2019 godine sa početkom u 18.00 časova na centralnom trgu u Aleksandrovcu. Okupljenim građanima obratiće se narodni poslanik Dragan Vesović, nakon čega kreće protestna šetnja od centra grada pa do glavne autobuske stanice i natrag.

Shodno protestu koji se održava,on povlači i određene zahteve građana Župe,a mi izdvajamo najglavnije i to su:

  1. Ispitivanje porekla imovine svih javnih funkcionera i pojedinaca povezanih sa vlašću od 1990-2019 god.
  2. Lustracija svih koji su zloupotrebili javne funkcije i resurse od 1989 godine pa nadalje.
  3. Da se preispitaju sve odluke i validnost svih ugovora, kao i njihova štetnost (ako postoji) po opštinu i narod Župe, i da se naredbodavci i sprovodioci istih sankcionišu i o tome izvesti javnos Župe.
  4. Veća finansijska pomoć opštine porodiljama i mladim bračnim parovima.
  5. Pomoć i zaštita lokalne samouprave poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji.
  6. Donošenje dugoročne strategije (koja će i da se sprovodi) za ostanak, ali i povratak mladih i stručnih ljudi u Aleksandrovac.

Svi zahtevi koji su izneti na protestu 1 od 5miliona Beograd, posebno klauzle vezane za KiM, promenu sistema i vladajuće garniture, podržani su od strane građana Župe."

#1od5 miliona Aleksandrovac Župski


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE