AC fakultet 0419

U srednjoj školi  "Sv.Trifun sa domom učenika" u Aleksandrovcu potpisan je ugovor sa Univerzitetom Edukons iz Sremske Kamenice i od naredne školske godine aleksandrovački srednjoškolci moći će da upišu Poljoprivredni fakultet - smer enolog u svojoj opštini. S obzirom da je Župa poznat voćarsko-vinogradarski kraj, sa oko pedeset registrovanih vinarija, ovo zanimanje itekako ima pespektivu.

Ugovor su potpisali direktor škole, Branko Rajčić i profesor dr Aleksandar Andrejević, rektor univerziteta. Događaju je prisustvovao predsednik opštine Aleksandrovac, dr Mirko Mihajlović, zamenik predsednika opštine Mihajlo Milić Geci i predsednik SO mr Toma Savković.
Svi studijski programi na univerzitetu su akreditovani i sve je usklađeno sa Bolonjskim procesom. S obzirom da škola već ima smer voćar-vinogradar, postojanje fakulteta u opštini otvara mogućnost da srednjoškolci nastave svoje obrazovanje u Župi, što je od velikog značaja za celu opštinu.
Predsednik Mihajlović je ovom prilikom čestitao na potpisivanju veoma važnog ugovora koji je od velikog značaja i za samu opštinu i najavio realizaciju kako započetih, tako i budućih projekata u cilju poboljšanja uslova života i rada u opštini Aleksandrovac.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE