Andjela 0619

Anđela Isailović učenica sedmog razreda OŠ Vuk Karadžić u Blaževu i ove školske godine je postigla odlične rezultate na školskim takmičenjima EKO ODRAZ i INFOS. 

Na republičkom takmičenju EKO ODRAZ u Boru Anđela je osvojila prvo mesto.

Andjela 194
Na republičkom nivou takmičenja "Međunarodna juniorska ekološka olimpijada - IYOECO" osvojila je drugo mesto i plasman na međunarodno takmičenje, koje će biti na engleskom jeziku.

Andjela 192

Na Informatičkoj olimpijadi osnovaca - INFOS osvojila je drugo mesto - potvrdivši da prošlogodišnji uspeh nije bio slučajan.

"Na prethodnim nivoima takmičenja INFOS osvojila sam prva mesta, dok sam na republičkom nivou takmičenja osvojila drugo mesto. Mentor je bila Ljiljana Deljanin - nastavnica informatike i TIO u Blaževu." rekla je ukratko Anđela.

Andjela 198

Da se Anđela ozbiljno priprema za nastup na međunarodnom takmičenju o ekologiji govori i to da je završila i online kurs engleskog jezika na na ITAcademy.

Andjela 199

Takođe Anđela je prva takmičarka koja je osvolila i titulu Shtreber Shampion na turniru znanja za učenike osnovnih škola koji je organizovan na obrazovnom portalu shtreber.com - pročitajte OVDE

Anđela Isailović i njena dva mlađa brata osnovalii su porodični bend DLAM i uz pomoć svog talenta i znanja putem interneta nalaze zadovoljstvo i uče, ali i šire priču o svom selu Sudimlja i životu u blaževačkom kraju. 

Ova skromna, darovita i sjajna devojčica živi u podkopaoničkom selu Sudimlja sa roditeljima i dva mlađa brata. Njena majka je već duže vreme invalid a otac je nedavno imao operaciju srca i sada je sprečen da radi ozbiljnije fizičke poslove tako da veći deo kućnih poslova ostaje na Anđeli i njena dva brata - Luka, završio 5. razred, i Mateja, završio 3. razred OŠ "Vuk Karadžić" u Blaževu.

Andjela 191

Pitali smo Anđelu da nam kaže nešto o svom rodnom selu, školi i porodici:

"Sudimlja je lepo selo, ali broji jako malo stanovnika i nemamo sa kime da se družimo. Jedina deca u selu smo mi, ja i moja dva mlađa brata. Da bi došli do škole prvo moramo prepešačiti oko 2 km, a posle idemo prevozom 8 km koji je obezbedila škola. Inače škola u Blaževu broji oko tridesetak đaka sa isturenim odeljenjima. Jako bih volela, kao i moja braća, da imamo društvo i da ima više dece ali danas niko ne želi na selo. Zahvaljujući internetu uspevamo da pratimo šta se dešava oko nas, ali i da učimo i radimo korisne stvari i zato mi je želja da upišem IT školu i da budem programer.
Roditelji su bolesni i sprečeni da rade. Mama je invalid (kvadripareza – povreda kičme) a tata je srčani bolesnik i nedavno je imao operaciju. On je sada bolje ali je sprečen da radi fizičke poslove pa braća i ja pomažemo koliko smo u mogućnosti. Pomažemo mami i tati šta god da treba. Najteže nam je zimi jer se desi da voda smrzne pa moramo vodu donositi sa izvora u kuću. Živimo uglavnom od socijalne pomoći ali se snalazimo i trudimo se. Kako krenu šumski proizvodi počinjemo sa skuplanjem kao i kasnije sa branjem malina... Što bi tata rekao "Guramo nekako"."

Iako žive skromno i sa problemima koje su ih zatekli Anđela i njena porodica - majka Danilka, otac Dragoslav i braća Luka i Mateja - kažu da su zadovoljni što su skupa i da su veoma srećna porodica.

Andjela 197
Da bi porodica Isailović bila još srećnija nadamo se da će uskoro biti pokrenuta adekvatna akcija kako bi se na neki način pomoglo ovoj petočlanoj porodici koja je odlučila da živi na selu. Posebno da se na adekvatan način pomogne deci, koja su izuzetan talenat, kako bi nastavili sa odličnim rezultatima na školskim takmičenjima i kasnije postali uspešni ljudi koji će obezbediti bolju budućnost kako za sebe tako i za svoje rodno selo Sudimlju ali i ostala sela u blaževačkom kraju. 
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Brus 33329813
Bravo za malu Anđelu,zelim joj puno uspeha na daljem takmičenju. Pametna i lepa devojčica
| 1 0
Brus 33329943
Konacno se neko setio da im je potrebna pomoć. Pokusala sam da ih prijavim u emisiju Tamara u akciji,ali zbog nedostatka informacija koje oni traže nisam uspela da ih prijavim,a nisam u mogućnosti drugačije da im pomognem
| 3 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE