U Kruševcu je 06. juna 2019. godine, na Spasovdan, otvorena kancelarija Kraljevine Srbije za Rasinski okrug i GO Kruševac.

Glavni deo programa svečanog otvaranja otpočeo je pozdravnim govorom Milana Miloševića predsednika GO KS Kruševac a nakon izvođenja himne "Bože pravde" pristupilo se dodeli nagrada učenicima sa teritorije Rasinskog okruga koji su na državnom takmičenju iz istorije zauzeli jedno od prva tri mesta. Njih desetoro dobilo je vrednu knjigu "Povratak kralja", autora Luke Mičete. Zvanični deo programa zatvorili su recitovanjem pesme "Srpska kruna" Tomislav Dimitrijević i izvođenje pesme "Ovo je Srbija.

Svečanom činu otvaranja kancelarije prisustvovali su članovi udruženja Kraljevina Srbija kao i mnogobrojni gost a ovom prilikom uručena je članska karta Ani Milosavljević iz Brusa.
Kancelarija udruženja je u Čupićevoj 6/6 gde se tokom radnog vremena - utorkom, četvrtkom i subotom od 18:00 do 20:00 časova - možete informisati o radu udruženja, učlaniti, predložiti neku ideju...

Udruženje Kraljevina Srbija osnovala je grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, sa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.
Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima i pozitivnim delovanjem, podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da joj se pridruži.
Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije, otvorene za sve – Udruženja Kraljevina Srbija. Od osnivanja do danas, Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim rastom broja članova i trenutno broji preko 20.000 članova, mahom mlađih od 35 godina, koji su organizovani u preko 80 odbora i povereništava širom Srbije.
Opširnije o Udruženju Kraljevina Srbija OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE