NP GradskoVecce0619

Većnici Novog Pazara doneli su odluku o visini mesečnog iznosa studentske stipendije za školsku 2018/2019.godinu. Prve studentske stipendije dobiće 61 student, a kako je najavljeno, konkurs za stipendiranje najboljih studenata biće raspisan i za narednu školsku godinu.

Članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović kaže da je ovo još jedan pakazatelj da Grad Novi Pazar ulaže u obrazovonje i mlade.

”Jako je bitno da ulažemo u obrazovanje i ovo je bitan momenat, jer prvi put Grad Novi Pazar samostalno daje stipendije studentima. Htela bih da istaknem da, osim ovih stipendija i uopšte Grad jako puno ulaže u obrazovanje. Imali smo dodele nagrada učenicima sa republičkih takmičenja. Nagradili smo učenike i profesore koji su osvojili jedno od tri mesta na republičkim takmičenjima. Imamo i nagrade za đake generacije od 2016.godine, tako da Grad Novi Pazar ulaže u obrazovanje i mlade. Cilj nam je da obrazovanje podignemo na što viši nivo”, rekla je Demčović.

Kako je najavljeno, Grad nastavlja praksu stipendiranja najboljih studenata, tako da će konkurs biti raspisan i za narednu školsku godinu, a o detaljima konkursa zainteresovani se mogu informisati putem gradskog sajta, link OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE