Šef Delegacije Evropske unije, ambasador Majkl Devenport i ambasador Švajcarske u Srbiji, Žan-Daniel Ruh obići će u utorak, 17. novembra, novu zgradu namenjenu za rad bujanovačkog odeljenja Ekonomskog faukulteta u Subotici i zajedno sa predsednikom vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem dodeliti diplome prvoj generaciji diplomiranih studenata ove ustanove. Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko Evropskog PROGRESa uz učešće Vlade Republike Srbijue finansirale izgradnju i opremanje zgrade.

Ambasador Devenport će sa predsednikom Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac, i Medveđu, Zoranom Stankovićem obići Kolektivni centar za privremeni prihvat i smeštaj migranata u Preševu. Potom će u Bujanovcu predati ugovore o dodeli deset montažnih kuća najugroženijim porodicama raseljenim sa Kosova i Metohije i posetiti projekat međuetničke saradnje dve srednje škole u Bujanovcu koji Evropska unija i Vlada Švajcarske finansiraju preko Evropskog PROGRESa.

Sprovođenje Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

U program su uključene 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE