Kompanije iz Rasinskog okruga predstavile svoje proizvode na Sajmu u Shadongu, Kina, 19.- 23.09.2019. godine

RPKKS sajamKina09199a

Zahvaljujući potpisanom Sporazumu o saradnji između Kinesko Centralno Evropsle logističke zone CECZ u Budimpešti i PKS RPK Kruševac, kompanije iz Rasinskog okuga predstavile su svoje proizvode na Sajmu u Šandongu koji se održao od 19. do 23. septembra u izložbenom centru „Jinan Vest“ u gradu Djinan, glavnom gradu provincije Shandong.

Stanovnici i biznis sektor imali su mogućnosti da se upoznaju sa zemljama, kompanijama i proizvodima koje nalaze na „ Novom putu svile“, među kojima su se našli i proizvodi iz Rasinskog okruga.

RPKKS sajamKina09199b

Sajam je organizovan u više paviljona , a kompanije iz Rasinskog okruga predstavile su se u paviljonu „Jedan pojas jedan put – Novi put svile“, gde su se i predstavile i ostale zemlje koje se nalaze na novom putu Svile.

RPKKS sajamKina09193

Veliki kineski projekat „Jedan pojas jedan put – Novi put svile“ je novi oblik političke i ekonomske saradnje koji će spojiti narode, kroz saobraćajne projekte, trgovinske i kulturne veze. Kroz pomenuti projekat, iako geografski daleko, Kina i Srbija biće sve bliže jedna drugoj.

RPKKS sajamKina09198

U okviru ovog velikog projekta realizuje se projekat izgradnje železničke pruge Beograd – Budimpešta.
Prvi teretni voz koji će prevesti opremu kineske kompanije CRBC i CCCC iz Sandonga za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte krenuo je 24.09.2019.g. Upravo ovim vozom je Srbija dobila železničku kargo liniju sa Kinom. Otvaranje ove železničke kargo linije između Kine i Srbije stvara mogućnosti i za sve privrednike iz Srbije, ali i regiona, da mogu svoju robu da izvoze na kinesko tržište, kao i da uvoze potrebnu robu iz Kine, jer je železnički transport mnogo isplativiji od vazdušnog i pomorskog saobraćaja.
Tokom sajma održao se niz kulturnih aktivnosti, foruma, promocija projekata.
izvor:krusevac.pks.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE