KSKrusevac 1019

Udruženje Kraljevina Srbija Rasinski okrug u subotu 26. oktobra održaće svečanu sednicu na kojoj će predstaviti rad i aktivnosti u prethodnih godinu dana a potom će biti održana promocija knjige „Sveta Anastasija srpska“, autora Maje Kovačević iz Kraljeva.

"Pozivamo vas na svečanu sednicu Udruženja Kraljevina Srbija u Rasinskom okrugu, 26. oktobra 2019. u 18:00 časova u velikoj svečanoj sali Narodnog muzeja u Kruševcu.
U prvom delu sednice predstavićemo rad i sve aktivnosti Udruženja Kraljevina Srbija u celom Rasinskom okrugu u prethodnih godinu dana.
Drugi deo svečane sednice je promocija knjige „Sveta Anastasija srpska“, autora Maje Kovačević iz Kraljeva, uz izvođenje tri pesme istoimenog hora.
Maja Kovačević je majka sa velikim M jer je ona majka 11-toro dece a pored toga je novinar i publicista, urednica "Kraljevskih novina", "Glasa Srbije" i „Glasa Akademske Srbije“. Dobitnica je i nagrade "Kondir Majke Jugovića" Srpske kraljevske akademije koja se dodeljuje majkama koje imaju više od devetoro dece. Takođe je i predsednica udruženja "Kneginja Persida Karađorđević“ koje se zalaže za bolji život porodica sa više dece u ovoj našoj dragoj i napaćenoj Srbiji koja iz raznih razloga, opasno naginje ka tome da završi ,,pod jednom šljivom“.
Maja je 2018. godine je objavila knjigu o Anastasiji Nemanjić, majci Svetog Save, pod nazivom "Sveta Anastasija Srpska". S obzirom da se o ženama iz srednjeg veka malo pisalo, a posebno o ženi Stefana Nemanje, knjiga pruža priliku da se upoznate sa srpskom vladarkom, uzornom majkom šestoro dece i velikom svetiteljkom, čije mošti počivaju u Studenici.
Dobro nam došli!"


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE