AC OSIvoLolaRibar

U OŠ “Ivo Lola Ribar“, Projektom „Nabavka školskog nameštaja i opreme“, opremljeno je trinaest učionica novim klupama, stolicama, katedrama,tablama i ormarima u matičnoj ustanovi.

Nameštaj je nabavljen sredstvima koje je Ministarstvo pravde Republike Srbije dodelio u visini od 2.160.000 dinara na osnovu Javnog konkursa za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju u OŠ “Ivo Lola Ribar“, a sve u cilju stvaranja još boljih uslova i unapređenja nastavno-obrazovnog procesa.

AC dirOSIvoLOlaRibar

"OŠ “Ivo Lola Ribar“ je u avgustu potpisala ugovor sa Ministarstvom prosvete jer je bila jedna od 250 škola koje su dobile sredstva na osnovu oportuniteta, ističe Miljan Arsić, direktor škole, koji se ovom prilikom zahvalio Kancelariji za LER opštine Aleksandrovac na pomoći na Projektu. Nastavljamo sa daljim aktivnostima i imamo u planu u narednom periodu da od sopstvenih sredstava opremimo još dve učionice, a kasnije i preostale. Ministarstvo je doniralo i 33 računara, koji su raspoređeni u matičnoj, i u školama na terenu, tako da su sve škole opremljene internetom i računarima. U planu su i druge aktivnosti i projekti i radimo na tome da škola dobije jedan novi izgled, a nastava bude još kvalitetnija, rekao je Miljan Arsić, direktor OŠ „Ivo Lola Ribar“.

Novina u nastavi je obogaćen jednosmenski rad. Reč je o pilot projektu u koji je matična škola uključena kao jedna od 204 na nivou Republike Srbije. Obogaćen jednosmenski rad obuhvata pored obaveznih aktivnosti, i veliki broj kreativnih radionica i sekcija, a uključeni su učenici od prvog do osmog razreda. Cilj je kvalitetnija nastava i učenje kroz igru.
izvor i foto: Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE